Få information om kommande säljstarter

Göteborg – Vasastaden Erik Dahlbergsgatan 20A - Generoso

3 rum & kök / 95 kvm
Välkommen till Generoso - ett påkostat boende med generöst ljusinsläpp fördelat på tre rum och kök där välbevarade originaldetaljer samsas med moderna, noga utvalda inslag på absolut bästa sätt. Bostaden får sin prägel tack vare genomgående vackra stuckaturer, höga fotlister samt sobra färg- och materialval. Här presenteras en välavvägd planlösning med bra balans mellan de sociala och privata. De generösa sällskapsytorna med öppet samband mellan vardagsrum och kök med matplats bjuder in till gemenskap. Italienskt designkök med detaljer i rökfärgat glas, vackert golv och påkostad köksutrustning från Gaggenau inspirerar till spännande matlagning. Balkong med lugnt gårdsläge och direkt anslutning till köket möjliggör en egen liten örtträdgård. Två sovrum i bra storlek som knyts samman av vackert bevarade spegeldörrar, varav ett som går att göra om till lyxig walk-in-closet. Spaliknande badrum som är inrett med kalkstenskakel och klinker i sobra toner, Dubbla handfat förstärker den lyxiga känslan. En separat och välutrustad klädvårdsavdelning underlättar i vardagen.

Vänligen observera att bilderna kommer från grannlägenheten med en liknande planlösning och skillnader mellan bostäderna förekommer.

Här är det bara att flytta in i ett helt nytt boende mitt i hjärtat av centrala Göteborg. Direkt utanför porten upplever du storstadspulsen med omedelbar närhet till prisbelönta restauranger, caféer och shopping. På bekvämt promenadavstånd finns flera daghem, skolor och gymnasier samt goda kommunikationer som snabbt och enkelt tar dig runt i staden. För den som önskar avkopplande grönska finns både Bältespännarparken, Vasaparken och Slottsskogen endast ett par minuter bort.

Varmt välkommen att höra av dig för mer information och möjligheten att boka visning!

__

Välkommen direkt in i det väl tilltagna och härliga vardagsrummet där man direkt slås av lägenhetens väl tilltagna takhöjd, generösa ljusinsläpp och vackra stuckaturer. Fint, mörkt parkettgolv som framhäver träet naturliga struktur kompletteras här av målade väggar i sober, ljusgrå ton och vackra höga fotlister. Med plats för en stor soffgrupp samt direkt, social anknytning till köket blir detta den självklara platsen för gemenskap med nära och kära såväl i vardagen som till fest. Praktiska, inbyggda nischer i den ena väggen erbjuder bra förvaringsytor samtidigt som de frigör golvyta från skrymmande förvaringsmöbler.

I direkt anslutning till vardagsrummet ligger det rejäla köket som med sin italienska köksinredning i mörkt trä och detaljer i rökfärgat glas inspirerar till kulinariska äventyr. Den väl tilltagna köksbänken i gedigen sten med stänkskydd i samma material ovan bidrar med bra arbets- och avställningsytor medan köksinredningen erbjuder bra förvaring. Här är väggarna målade i ljusgrå ton medan det på golvet ligger ett vackert klinkergolv. Invid det stora fönsterpartiet ryms en större matgrupp för 4-6 sittande gäster. Från köket finns utgång till den trevliga balkongen – perfekt för dig som vill ha en egen liten örtträdgård. Den påkostade maskinparken kommer bland annat från Gaggenau och består av dubbla integrerade kyl/frys och diskmaskin, stor induktionshäll, köksfläkt samt varmluftsugn.

Rofyllt och gemytligt sovrum som präglas av de sobra, gråmålade väggarna, vackra stuckaturer och generöst ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Med plats för stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord blir detta den rogivande oasen man önskar efter en lång arbetsdag. Utöver säng finns här även plats för ett mindre skrivbord och förvaringsmöbel. Vägg i vägg med det första sovrummet ligger sovrum nummer två som även går att göra om till en lyxig walk-in closet för den som önskar. Liksom i det andra sovrummet är väggarna här målade i ljusgrå ton medan det på golvet ligger ett mörkt, kontrasterande parkettgolv. Här ryms här både säng med tillhörande nattduksbord, skrivbord och mysig läs- eller lekhörna alternativt en stor arbetsplats – perfekt för tonåringen eller den egne företagaren.

Det spaliknande badrummet som är inrett i stilren design med kalkstenskakel på väggarna i ljusgrå ton som kompletteras av ett klinkergolv matchande, aningen ljusare ton ger vardagen en lyxigare känsla. Dubbla ”his and hers”-handfat med tillhörande kommod underlättar och effektiviserar morgonhygienen. Dessutom finns här toalett samt en snygg handdukstork. I anslutning till badrummet ligger den separata klädvårdsavdelningen som är stilfullt inredd med likadant kalkstenskakel och klinker som i badrummet. Med en rejäl arbetsbänk i mörkt, kontrasterande trä över tvättmaskin och torktumlare underlättas de vardagliga bestyren.
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggnadsår
1888 / 1930
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Uteplats/balkong

Lägenheten har en mysig balkong som för tankarna till medelhavet om cirka 3-4 kvm i lugnt gårdsläge.

Övriga utrymmen

Lägenheten har ett förråd i gårdsbyggnaden på innergården.

Parkering

Det finns möjlighet att köpa en bilplats till lägenheten för 750 000 kr. Bilplatsen är belägen på föreningens innergård. Adressen är berättigad till boendeparkering inom område ”M” som löses via trafikkontoret. Föreningen har även en poolbil som kan nyttjas av de boende.

TV och bredband

Fastigheten är ansluten till Comhem i avgiften ingår bredband. Möjligheten finns för de boende att beställa snabbare bredband samt TV-paket via Comhem.

Driftskostnad

Försäkring
200 kr
Hushållsel
500 kr
Summa
700 kr

Ovan kostnad för drift är en schablon lägenheten är obebodd saknas underlag för verklig driftskostnad.

Föreningen

Namn
Palazzo di Dahlberg
Antal lägenheter
11 st
Antal lokaler
1 st
Andel i föreningen
8.55%
Andel av årsavgift
9.72%

Föreningen bildades 2020 och kommer inom kort att äga fastigheten med adress Erik Dahlbergsgatan 20 A & 20 B. Totalt innehåller huset elva stycken bostäder och en restauranglokal. Nio av bostäderna upplåts med bostadsrätt och två bostäder samt lokalen upplåts med hyresrätt vilket ger föreningen goda intäkter. När hyresbostäderna blir vakanta planeras dessa att säljas, hyresrätterna utgör en så kallad dold tillgång för föreningen.

Det finns i dagsläget inga beslutade förändringar av årsavgiften.

Snabbfakta

Lghnr
2 / 1001
Pris
5 895 000 kr
Avgift
5 262 kr
Avgift kommentar
Avgiften är inklusive värme, vatten och bredband.
Rum
3
Boarea
95 kvm
Våning
1 av 5
Hiss
Ja
Boendeform
Bostadsrättslägenhet
Tillträde
Från februari 2021
Gå till projektets hemsida

Länkar

Projekthemsida

Intresseanmälan

En intresseanmälan innebär att du är intresserad av mer information om bostaden/bostäderna. En intresseanmälan är inte bindande. Om du vill gå vidare med bokning/köp av specifik bostad, kontakta ansvarig mäklare direkt.
Gör en intresseanmälan

Kontakt

Adam Andreasson
Fastighetsmäklare
0766-010001
adam.andreasson@nyakvadrat.se